Direktlänk till inlägg 21 januari 2013

Ny vecka !

Av Linda Johansson - 21 januari 2013 08:40

Godmorgon !


Sovit gott ? Det har vi gjort men när klockan ringde imorse så hade både jag och Nea kunnat lega kvar minst 1 timme till ! Man är alltid lite extra trött på Måndagar när det har varit helg och man har fått sovit lite extra länge på morgonen ! Här är det lungt och tyst och man kan sova ut på morgonen om man  vill , ingen som stör eller väcker än , inga måsten på helgerna... alla måsten gör man i veckorna enligt mig och släpper alla måsten på helgerna och bara njuter att få bara vara ledig och tillsammans och göra det man vill ! Men nu är det en ny vecka och det betyder skola för både mig och Nea ... idag är jag ledig men Nea är så klart i skolan ... trodde att hon skulle gå till skolan själv imorse men det gick ju som det gick ... jag följde med henne en bit sen fick hon gå resten av vägen själv , det tycker jag är viktigt att hon känner mer ansvar när det gäller skolan nu när hon fyller 8 år nästa månad ... Hon är inte liten längre som hon ofta tror att hon är :-) ena stunden är hon liten och nästa stund är hon stor enligt henne själv ... Det beror helt och hållet på hur situationen ser ut ! Jag tror att barn växer med lite mer ansvar man ska inte linda in barn i bommul och skydda dom ifrån hur verkligenheten ser ut , jag tror att det är därför Nea är lite osäker på hur hon ska hantera vissa situationer som jag vet att hon klarar galant själv , och det ligger inte hos mej , jag har varit noga redan ifrån första början av Neas uppväxt att inte leda in henne på fel väg visst kan man fantisera med barn det har jag gjort många gånger själv , men där efter finns det en verklighet som jag försökt visa Nea , men när ett barn har två hem och i det ena hemmet finns bara en värld och det är fantasivärlden där ingenting igentligen är en verklighet som den ser ut , där i fantasi världen finns det drakar , älvor , troll , slott , prinsessor och prinsar , grodor som blir till prinsar , rosa moln !  där finns inget ont ! Som sagt man kan fansisera det har jag gjort men det finns en verklighet och det är viktigt att visa barnen den också !


Lite funderingar bara !


Idag får det bli en städdag , hade tänkt att göra det i helgen men det blev inte så eftersom vi har hjälpt mamma & pappa och packa inför deras flytt till veckan ... så vi la i gärnet igår medans Nea och Emma underhöll sig med att pyssla jul saker i köket :-P därför hann jag inte blogga igår utan det blev sängen direkt när vi kom hem igår kväll ! Lika bra att få städingen gjord idag så man kan hjälpa till så mycket som möjligt med det sista att packa och sen påbörja att flytta över saker och sen flytt städa på det så det blir lite att göra till veckan !


Ne nu vart det ett långt inlägg har lite annat jag tänkte roa mej med nu på förmiddagen innan Nea kommer hem ifrån skolan och jag ska sätta igång med städningen , ska försöka övetala Nea att städa sitt rum själv , damma och dammsuga får se hur det går :-) slänger in ett inlägg senare men det här får räcka för nu !

 
 
Ingen bild

Malin

23 januari 2013 07:56

Go morrn :-)
Hoppas dagen börjar bra o ni fått en fin start på veckan! Som man känner igen det där med tidiga trötta morgnar...! :-\
Har ni fullt upp i veckan d
nu?!

Hur går det nu då med träning o sova i sin säng o det där grejerna som du skrivit om?! :-)

Är det nå speciellt som gör henne "liten" och hur hon visar osäkerhet i olkka situationer? Det är ju inte bra!!! Trygghet är jätte viktigt o att veta att man kan jue!! :-\

Åh vart blir det flytt? :-P något trevligt/fint område/hus? ;-)

ha en fin dag! Kram

Linda Johansson

23 januari 2013 15:10

Hejj Malin :-)

Kul att du lämnade ett spår här :-) Ja ibland blir det lite stressigt men det går alltid som tur är :-) ja vi har fullt upp med skola och sen hjälpa till med flytt ...

Träningen ligger lite på is nu tyvärr så blev det så och det är inte så ovanligt när det gäller mej :-) men den här gången så är det fullt upp med flytt som ska göras plus skolan som dragit igång men träningen ska få plats på schemat den också :-) hm det där med att sova i sin säng det vet jag aldrig om hon kommer att göra helt , nej men hon kommer fortfarande upp till mej på nätterna vilket jag tycker är ganska jobbigt speciellt nu när hon är så stor hon fyller 8 år nästa månad jag tycker inet att man sover tillsammans med mamma & pappa då eller vad anser du ?

Ja men mycket när hon pratar ! ibland pratar hon bebis språk och ska ha välling och sånt men nästa stund så är hon så pass stor så hon tycker att hon kan sminka sig vilket hon gör med sitt eget barn smink ...det går liksom inte riktigt ihop för mej :-) trygg är hon , det är väl bråken som gör henne osäker på mycket men det är tyvärr ingenting jag kan påverka själv utan man måste mötas halva vägen var och när dom anser att det enbart bara är mitt fel vad det än är så är det svårt att samarbeta ... du kanske förstår ?

Ja det blir ett barnområde i radhus för mina föräldrar dom vill komma bort ifrån stan :-)

tack för kommentaren och ha en fortsatt trevlig dag trost kylan :-)

 
Ingen bild

Malin

23 januari 2013 17:18

Hallå igen :-)

Ja men ibland slås planer omkull, det måste kunna vara okej det med, så länge man mår bra :-)
Visst kan jag hålla med om att större barn ska kunna sova i sin egen säng! Hmm.. Varför tror du hon inte gör det? Något hon säger om det?.. Hur har du hittils försökt för att hon ska göra dt? :-\

Nä smink o välling är ju ganska stor skillnad :-P svårt det där, just när det pendlar också!
Hur är hon annars i humör, trots o sådant? Kan ju vara ett försök till uppmärksamhet, eller ett sätt att testa dig... Får hon ta mkt ansvar eller liksom "ha krav på sig" liksom städa rummet eller göra vissa saker? Den här åldern är ju en övergångs period...

Usch ja bråk runt barn är aldrig roligt :-\ med pappan då eller? Någonting ni får hjälp med och pratar om på tex familjerätten? Det är viktigt tror jag iaf att man reder ut så tidigt som möjligt! Hittar ett sätt att förstå den andres känslor och lyssnar till det. man kan ju inte skylla ifrån sig, alla har så klart ett ansvar att mötas o göra sitg bästa!!!
Hur skulle du vilja se att det var/fungdrade? Något som skulle behöva vara annorlunda? :-\ hoppas det lugnar sig!

Skönt med radhus, fint det!
Hoppas det går bra idag och jag förstår känslan med matte boken!! ;-)
Ha det gott

Linda Johansson

23 januari 2013 21:56

Hallå där :-)

Ja är man snart 8 år så ska man vanligtvis kunna sova i sin säng en hel natt utan minsta problem ! jag har ingen aning om varför hon inte sover i sin säng jag önskar att jag visste så jag kunde ta tag i det problemet så hon skulle kunna börja sova hela nätter i sin säng ... hon har inte sagt något om det utan hon kommer bara upp ... jag har sagt flera gånger att hon är stor nu och kan sova i sin säng men det funkar inte jag vet inte hur jag ska göra riktigt , nå förslag ?

Henns humör pendlar väldigt mycket upp och ner ! ena stunden är hon jätte glad och mysig på alla sätt och vis men i nästa stund kan hon bli arg för ingenting , knappt så man hinner med :-/ trotsar gör hon inte så mycket nu för tiden utan det är mest mycket sura miner men hon är tjej också så det förklarar ju det mesta :-P hur menar du med krav ? jag har inte mycket krav på henne städa sitt rum tycker jag att hon kan göra men oftast så slutar det med att jag gör det åt henne :-)

Nej inte med pappan , hans nya tjej som jag inte kommer överens med , men man kan inte räkna med så mycket mer när det kommer en vilt främmande människa och försöker ta över min "mamma" roll så att säga ... och tror att min dotter är hennes , vilket min dotter själv säger att den här tjejen tror ... min dotter säger att den här tjejen har sagt att hon önskar att min dotter var hennes dotter istället ...vilket jag tycker är otroligt fult emot ett barn ... ja lite kort av en otroligt låååång histora som ligger bakom !

ha det så bra !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Johansson - 14 augusti 2013 12:09

Slänger jag in en bildbomb så rolig har jag blivit :-)                                     ...

Av Linda Johansson - 13 maj 2013 11:55

Tung dag idag men lägger endå på ett leende på läpparna bara för att ! ...

Av Linda Johansson - 1 maj 2013 21:30

Ledsen att jag bloggar så dåligt nu för tiden ... men ni som följt min blogg vet varför , som plåser på såren så ger jag er en till bildbomb som vanligt får bilderna tala för sig själv !                         Puss & Kram så länge ...

Av Linda Johansson - 21 april 2013 21:28

Bilderna får tala för sig själv den här gången !                       ...

Av Linda Johansson - 17 april 2013 14:41

Jag bara ÄLSKAR den här låten ! Ingen låt har fått mej att rysa i hela kroppen som just den här låten gör , plus att Bruno Mars har den här hesheten speciellt i den här låten som jag är så jävla svag för när killar sjunger ! Jag bara njuter !    ...

Presentation


♥ Störst av allt är kärleken ♥

Omröstning

Gillar du min blogg ?
 Ja ?
 Nej ?
 Den är rätt okej ?

Fråga mig

89 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lindajoohansson


Ovido - Quiz & Flashcards