Alla inlägg den 21 januari 2013

Av Linda Johansson - 21 januari 2013 08:40

Godmorgon !


Sovit gott ? Det har vi gjort men när klockan ringde imorse så hade både jag och Nea kunnat lega kvar minst 1 timme till ! Man är alltid lite extra trött på Måndagar när det har varit helg och man har fått sovit lite extra länge på morgonen ! Här är det lungt och tyst och man kan sova ut på morgonen om man  vill , ingen som stör eller väcker än , inga måsten på helgerna... alla måsten gör man i veckorna enligt mig och släpper alla måsten på helgerna och bara njuter att få bara vara ledig och tillsammans och göra det man vill ! Men nu är det en ny vecka och det betyder skola för både mig och Nea ... idag är jag ledig men Nea är så klart i skolan ... trodde att hon skulle gå till skolan själv imorse men det gick ju som det gick ... jag följde med henne en bit sen fick hon gå resten av vägen själv , det tycker jag är viktigt att hon känner mer ansvar när det gäller skolan nu när hon fyller 8 år nästa månad ... Hon är inte liten längre som hon ofta tror att hon är :-) ena stunden är hon liten och nästa stund är hon stor enligt henne själv ... Det beror helt och hållet på hur situationen ser ut ! Jag tror att barn växer med lite mer ansvar man ska inte linda in barn i bommul och skydda dom ifrån hur verkligenheten ser ut , jag tror att det är därför Nea är lite osäker på hur hon ska hantera vissa situationer som jag vet att hon klarar galant själv , och det ligger inte hos mej , jag har varit noga redan ifrån första början av Neas uppväxt att inte leda in henne på fel väg visst kan man fantisera med barn det har jag gjort många gånger själv , men där efter finns det en verklighet som jag försökt visa Nea , men när ett barn har två hem och i det ena hemmet finns bara en värld och det är fantasivärlden där ingenting igentligen är en verklighet som den ser ut , där i fantasi världen finns det drakar , älvor , troll , slott , prinsessor och prinsar , grodor som blir till prinsar , rosa moln !  där finns inget ont ! Som sagt man kan fansisera det har jag gjort men det finns en verklighet och det är viktigt att visa barnen den också !


Lite funderingar bara !


Idag får det bli en städdag , hade tänkt att göra det i helgen men det blev inte så eftersom vi har hjälpt mamma & pappa och packa inför deras flytt till veckan ... så vi la i gärnet igår medans Nea och Emma underhöll sig med att pyssla jul saker i köket :-P därför hann jag inte blogga igår utan det blev sängen direkt när vi kom hem igår kväll ! Lika bra att få städingen gjord idag så man kan hjälpa till så mycket som möjligt med det sista att packa och sen påbörja att flytta över saker och sen flytt städa på det så det blir lite att göra till veckan !


Ne nu vart det ett långt inlägg har lite annat jag tänkte roa mej med nu på förmiddagen innan Nea kommer hem ifrån skolan och jag ska sätta igång med städningen , ska försöka övetala Nea att städa sitt rum själv , damma och dammsuga får se hur det går :-) slänger in ett inlägg senare men det här får räcka för nu !

Presentation


♥ Störst av allt är kärleken ♥

Omröstning

Gillar du min blogg ?
 Ja ?
 Nej ?
 Den är rätt okej ?

Fråga mig

89 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lindajoohansson


Ovido - Quiz & Flashcards