Direktlänk till inlägg 8 augusti 2012

Dom små lapparna !

Av Linda Johansson - 8 augusti 2012 17:32

Kan inte låta bli och skratta lite för mej själv men absolut inte så att det märks :) VARJE gång Nea och jag är osams och hon vet att hon har gjort fel så stänger hon in sig på sitt rum eller nån annan stans och skriver små eller stora lappar om att jag ska förlåta henne ! Det händer varje gång :) hon brukar alltid smyga sig fram slänga lappen på golvet som hon vikt ihop och springa i väg ! Och det roliga ÄR att jag var PRECIS lika dan när jag var liten :) när jag bråka med min mamma så hon har ju att brås på Fia lottan min :) En bild på hur det kan se ut :)

 
 
Ingen bild

C

9 augusti 2012 10:07

Hejsan!
Vad gulligt.. *ler* :)
Ja, dom vet hur dom ska göra dom små liven ;)
vad är det hon brukar göra innan hon skriver dessa lappar då? så hon VET att hon gör fel med andra ord, eftersom hon säger att du ska förlåta henne...? Hur gammal är hon idag?
Ja, det var roligt att även henne´s mamma gjorde samma sak..*ler* ;)
Ja, nu börjar hösten komma, och vad har ni för planer dårå mån tro?
Vad har ni för planer idag då? :)
Ha det så bra, o hoppas på svar!
/C

Linda Johansson

9 augusti 2012 12:18

Hejj C ! :-)

Ja visst är det lite charmligt allt :-) men jag märker att hon har börjat utnytja det faktiskt , ofta så skriver hon sina lappar och sen efter en liten stund gör hon om samma sak igen ... jag vill att hon ska lära sig att ber man om förlåt då ska man verkligen mena det och inte göra om samma sak en gång till bara en stund efter , har du nå bra tips hur jag skulle kunna få henne att förstå det ? Ja hon lyssnar dåligt , är uppkäftig och snäsig , och betett sig illa ... hon är 7 år idag ... hehe ja visst är det lite roligt , mamma berättade att jag gjorde precis samma sak när jag var liten och vi var osams första gången hon såg Nea komma med sina lappar :-) så hon har väl fått det ifrån mej helt enkelt :-) Jag börjar skolan igen fotrsätter min utbildning till undersköterka och Nea börjar i klass 1 jag tror hon tycker att det ska bli spännande :-) vad har du själv för planer ? idag vet jag inte än jag ska på möta om ett tag sen om vädret håller i sig och det inte regnar så går vi säkert ut nånstans ... ha en bra dag så hoppas vi på lite sol :-)

 
Ingen bild

C

9 augusti 2012 14:25

Ja, det är ju tråkigt att hon inte förstår att det är fel, men gör så som att påminn henne med lapparna gång på gång, ta med henne till "lapparna" och visa henne vad hon hade skrivit o ritat, och fråga om hon minns, och fråga henne "varför vill du att mamma ska förlåta dig, när du gör om samma sak igen" så kanske hon bli påmind, säg också att : "mamma blir faktiskt ledsen när du gör så här" ... typ, eller nå liknande :/
Ja, det är svårt det dära när barnen inte lyssnar, är hon i trottsåldern? :)
Ja, det är nog lite spännande och även lite pirrigt att börja skolan, man har tider att passa, läxor (fast inte i åkurs 1 kanske) men man har mycket mera ansvar. men det blir nog kul för henne :) Ska hon gå i nån skola där ni bor? ska hon gå med nå barn som hon känner sen tidigare? känner du fröknarna som hon ska ha?
Som jag förstår så bor inte du med Nea´s pappa, men bor han i samma stad/område som ni? tänkte hur det blir dom dagarna/veckorna som hon är hos honom när det är skola för henne? blir det längre/kortare för Nea att ta sig till o från skolan? När hon är hos dig då?
Så du ska bli undersköterska du, vad är det du vill jobba med sen när du är klar då? vad har du för dröm? :)
Härligt med soooool, här har vi jätte varmt idag, så det är härligt :)
Vi kanske får lite sommar iår endå, fast det tog ett tag, ;) *ler* men..men.. :D
Tack detsamma till er, ha det så bra...

Linda Johansson

9 augusti 2012 17:23

Det låter som om att det är värt att försöka :) tack för tipset ibland kan man behöva sånna ! Ja hon är väl i nån slags trots ålder verkar det som :) för Nea att gå till skolan från oss tar det 5 min knappt ingen väg att passera bara cykelbana det är super bra :) är jätte nöjd med valet av skola ! Tyvärr är det längre ifrån hennes pappa till skolan där måste hon passera vägar , men hon lär väl sej det också :) Jag vill jobba med utvecklingsstörda och funktionshindrade människor :) så det är det jag håller på att plugga till :) Åh va roligt att ni fick sol och värme ! Här sken solen ett litet tag men den försvann fort nu är det mulet men rätt så skönt endå :) ha en fortsatt trevlig kväll !

 
Ingen bild

C

10 augusti 2012 10:12

Ja, man kan ju alltid prova, för om du säger så, så kanske hon tar åt sig.. att mamma kan faktiskt också bli ledsen och så.
för barn kanske inte förstår att även ens föräldrar kan bli ledsen och sårad, du kan ju alltid prova.
Härligt att ha så nära till skolan, kommer hon att gå dit själv, eller följer du med henne? hon kanske har nån klasskompis som hon kan ta sällskap tillsammans med? :)
Hur gör ni då, när det är längre för henne dom veckorna som hon är hos sin pappa? lite farligt med bilvägarna och så, när barnen är så små ju :(
Han kanske följer med henne, tills hon kan det hära med trafiken?
Ok, Lycka till med pluggande, och så hoppas jag att du får jobba med det i framtiden :)
När är du klar till undersköterska då? har du tyckt att det har varit svårt?
hur många poäng måste man ha för att klara det?
Ha en trevlig helg! :)

Linda Johansson

11 augusti 2012 17:37

Hejj C !

Ja men det kanske hon gör klart barn ska veta att mamma & pappa också kan bli ledsen och inte bara dom ... hon kommer att gå dit själv men i början kommer jag att följa med henne men sen kommer hon att kunna gå själv och det bor flera barn här i området som går i skolan där som hon kan ta sällskap med det både går och cyklar jätte många barn efter den här vägen :-) Ja jag vet inte dom följer väl antagligen med henne tills hon blir så pass stor att hon kan gå/ cykla själv men det lär väl dröja ett tag ...

Jag har satt upp mål och bli klar om ca 1 1½ år ska fördjupa mej också i vissa ämnen ... klart det är svårt i skolan vissa saker är svårare och vissa är lättare det beror på hur pass intresserad av ämnet man är :-)

ha en trevlig kväll :-)

 
fijan

fijan

18 augusti 2012 19:28

Var bara tvungen att kommentera.. vad gulligt av din dotter.. lappen. :D

http://hellil

Linda Johansson

18 augusti 2012 20:19

Ja visst var det :-) hon med sina små lappar :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Johansson - 14 augusti 2013 12:09

Slänger jag in en bildbomb så rolig har jag blivit :-)                                     ...

Av Linda Johansson - 13 maj 2013 11:55

Tung dag idag men lägger endå på ett leende på läpparna bara för att ! ...

Av Linda Johansson - 1 maj 2013 21:30

Ledsen att jag bloggar så dåligt nu för tiden ... men ni som följt min blogg vet varför , som plåser på såren så ger jag er en till bildbomb som vanligt får bilderna tala för sig själv !                         Puss & Kram så länge ...

Av Linda Johansson - 21 april 2013 21:28

Bilderna får tala för sig själv den här gången !                       ...

Av Linda Johansson - 17 april 2013 14:41

Jag bara ÄLSKAR den här låten ! Ingen låt har fått mej att rysa i hela kroppen som just den här låten gör , plus att Bruno Mars har den här hesheten speciellt i den här låten som jag är så jävla svag för när killar sjunger ! Jag bara njuter !    ...

Presentation


♥ Störst av allt är kärleken ♥

Omröstning

Gillar du min blogg ?
 Ja ?
 Nej ?
 Den är rätt okej ?

Fråga mig

89 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lindajoohansson


Ovido - Quiz & Flashcards