Direktlänk till inlägg 13 november 2012

Det gick inte !

Av Linda Johansson - 13 november 2012 08:41

Godmorgon !


Och vilken morgon sen ! Har haft en diskution med Nea imorse , man får tjata och tjata på henne och sen att hon inte ens kan gå själv till skolan när hon är så pass stor och det tar mindre än 3-4  minuter att gå och det är cykelväg hela vägen till skolan och hon är inte direkt ensam om att gå den vägen utan det är både barn vuxna och ungdomar som går eller cyklar den vägen , istället måste jag gå med henne varje morgon , tjata upp henne så jag inte  hinner göra mej klar själv och gå dom där ynka 3-4 minuterna som det tar att gå till skolan med henne sen hem hinna göra mej klar på en halvtimma och sen hinna gå till min egen skola och hinna in på lektionen när den börjar också ! Istället för att Nea går själv till skolan nu när hon ska fylla 8 år och jag hinner göra mej klar och slippa stressa på morgonen och inte hinna med frukosten ens ! Finns det någon som har nå tips på hur jag kan göra för att få henne att gå själv till skolan? jag har provat dra ner på bitarna jag går med henne första dagen följer jag med henne in till skol gåden , andra dagen fram till grinden , tredje får hon gå en bit själv osv ... men det funkar inte heller ! Jag blir tokig allvarligt snart ! Sen ett till problem att hon kommer upp och ska sova i min säng på nätterna , vilket hon har gjort i år nu , på nätterna vill man gärna få vara ifred men jag får inte det ... och jag vet inte vad jag ska göra ! Jag tycker inte att en snart 8 åring ska behöva sova med sin mamma utan då ska man vara så pass stor att man kan sova i sin egen säng hela natten ! Jag vet inte hur jag ska få henne att sova hela nätterna i sin säng , våra sängar står så pass nära varandra att om Nea sätter sig upp i sin säng så ser hon mej i min säng då kan jag tycka att det inte finns nån andledning för henne att sova med mej !

Några tips på hur jag ska göra kanske ? Sen att hon vägrar att vara ute och leka med andra barn ! Utan hon ska absolut sitta inne med mej varje dag och trycka ! Normalt så leker barn med varandra men Nea går inte ut fast hon har några kompisar som hon känner i närheten av där vi bor ! Hon vill endå inte gå ut ! Och det är också en grej som jag tycker är otroligt jobbigt att man känner att man har dåligt samvete för att hon sitter inne och inte leker med någon ! Nu tycker ni kanske att jag gnäller mycket på henne MEN det är här faktiskt väldigt stora problem för mej ... vilket ni säkert inte tycker ... barn ska kunna bli självständiga och då behöver dom få prova sig fram och med det så växer dom ... men det går inte med Nea ! Jag vet inte vad jag gör för fel ?! Om det ens är jag som orsakat det här problemet jag har mina aningar på vad det kan bero lite på också !


Så detta är något jag måste jobba på ... ! Önskar att Nea hade en pappa som man kunde prata så vi kunde hjälpas åt med det här för det kommer att bli tufft att göra det själv ! Men om det är så , så får det bli så ! För både Neas och min skull , mest för Neas så  hon känner att hon växer och får ta mer ansvar ! Så det där med att sluta röka , det kan jag total glömma ! Jag gick och köpa ciggaretter imorse när jag lämnat Nea i skolan så , så gick det med det ! Tyvärr mina vänner det får bli när det lugnat ner sig med Nea , skola , körkort !

 
 
Ingen bild

Becca

13 november 2012 15:32

Hej
Vill inte att du ska ta det här på fel sätt eller så nu, men vill bara ge dig några tankar, och kanske något gott råd.. Välmenat i alla fall men genom en skärm såhär kan man ju tolka fel eller ja, du vet säkert! :)

Tycker iaf absolut att dina tankar om din dotter är rätt och bra, med ansvar, att sova, leka med kompisar och det du tog upp som bekymmersamt!!

Så.. säger hon varför hon tycker/gör som hon gör eller vill i de fallen du tagit upp, eller liksom hur pratar ni om det när det händer? Har du frågat henne varför? Tex varför hon inte vill gå själv eller gå ut till kompisarna.. Vad gör ni/du/hon inne istället för att gå ut? (vet du hur det är hos pappan med sådant?)

Förklara för henne att ni har egna sängar för att man sover bättre i de, prova med lätt belysning så det inte är mörkt / mjukisdjur för trygghet / alt radio/cd på som ger lite lugna ljud, tystnad kan vara "skrämmande" ibland.. Kanske varm vete kudde eller sådant?

Tror det är viktigt också om du har någon tanke om varför hon gör som hon gör så att man kan jobba på det eller hur jag ska säga.. Kan det ha med boende/umgänge att göra?? Skulle det tex under en period om du har mycket nu med saker runtomkring/hon behöver ett ställe att bo på, prova att hon bor mer hos pappan? Så att DU OCH HON får mer kvalitet och mys tid medan han får ta vardag mer?? (inte då varannan helg, men det finns ju liksom många olika lösningar) Då kanske även du kan få en större trygghet till att pappan klarar av och sköter "sin del"!? Försår du hur jag menar?? :/
Jag har flera goda vänner och har själv erfarenhet av olika slags boende och lösningar, jag tror det är viktigt att vara öppen för att en sak inte måste vara för alltid och att man genom att byta, dela och lita till varandra kan få mycket gott.
I olika stunder behöver man kanske olika saker eller hur jag ska skriva det..
Slippa undan från lite tjat och ta myset liksom när man hunnit göra undan det mesta av vardagens måsten.. Som ett "lyxigt föräldraskap", under en period. Liksom man kan testa på hur det känns, det är ju viktigast att det fungerar för barnet och sen kan olika lösningar passa en period av någon anledning. Inte bra för dig heller om det är slitigt med mycket på en gång?!

ja nu blev det lite mycket här, men tror det är viktiga frågor och att det är jätte fint av dig att dela dina bekymmer, säkert många som tänker och känner lika som också behöver råd och stöd!!

Kram på dig hoppas ni får en fin dag och att resultatet på provet är positivt!
//Becca

Linda Johansson

13 november 2012 19:30

Hej Becca !

Till och börja med tack för din kommentar och det är absolut inget fel på det du skrivit och jag tar verkligen inte illa upp :-)

Hon säger inte så mycket varför hon inte vill gå till skolan själv , hon surar mest när jag säger åt henne att hon är så stor så hon kan gå själv nu ! Sen att hon inte vill gå ut och leka med andra barn vet jag faktiskt inte , men en gång berättade mamma att hon sagt till henne att hon är rädd att bli utanför ! Men jag har svårt att tro det för hon är en tjej som verkligen kan ta för sig och vill gärna bestämma och har absolut inga som helst problem när hon leker med sina kompisar ! Annars säger hon bara att hon inte vill gå ut att hon vill vara hemma inne med mej !
Hon vill hellre sitta inne och spela spel eller kolla på TV det är typ det enda som existerar för henne just nu , men jag håller på och försöker få henne att dra ner på spelandet så det inte blir för mycket !

Belysning har hon redan det har hon alltid haft en lampa tänd med svagt ljus över hennes säng som alltid är på hela nätterna , sen är jag själv väldigt mörkrädd och sover med en lampa tänd i hallen som också lyser upp lite grann ... Mjukisdjur har hon också en hel del , hon sover med en stor nallebjörn som hon fått av mej ... och hon lyssnar på ljudsaga varje kväll innan hon somnar så allt det där finns redan men tack endå för råden :-)

Vi har redan varannan vecka så både jag och Neas pappa har både vardag och helg med henne och det fungerar bra :-) Man får kämpa sig igenom helt enkelt som förälder så har man ett heltidsjobb det är ingenting man kommer undan :-) Sen att jag har många bollar i luften just nu är för att jag vill göra någonting av mitt liv ... utbilda mig , skaffa körkort så jag och Nea kan få det lite bättre och det är sånt man får ta sig igenom även fast det blir obekvämt ibland så är det bara för ett tag tills man nått sitt mål :-) Och eftersom jag är ensam så får man göra sitt bästa och försöka hinna med allt som behöver göras , vissa saker får man lägga åt sidan som är mindre viktiga och koncentrera sig på dom sakerna som är viktigare men jag förstår din poäng :-)

tack igen för din kommentar hoppas du har fått svar på dina frågor iaf annars får du fråga igen ! Ha en fortsatt trevlig kväll nu !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Johansson - 14 augusti 2013 12:09

Slänger jag in en bildbomb så rolig har jag blivit :-)                                     ...

Av Linda Johansson - 13 maj 2013 11:55

Tung dag idag men lägger endå på ett leende på läpparna bara för att ! ...

Av Linda Johansson - 1 maj 2013 21:30

Ledsen att jag bloggar så dåligt nu för tiden ... men ni som följt min blogg vet varför , som plåser på såren så ger jag er en till bildbomb som vanligt får bilderna tala för sig själv !                         Puss & Kram så länge ...

Av Linda Johansson - 21 april 2013 21:28

Bilderna får tala för sig själv den här gången !                       ...

Av Linda Johansson - 17 april 2013 14:41

Jag bara ÄLSKAR den här låten ! Ingen låt har fått mej att rysa i hela kroppen som just den här låten gör , plus att Bruno Mars har den här hesheten speciellt i den här låten som jag är så jävla svag för när killar sjunger ! Jag bara njuter !    ...

Presentation


♥ Störst av allt är kärleken ♥

Omröstning

Gillar du min blogg ?
 Ja ?
 Nej ?
 Den är rätt okej ?

Fråga mig

89 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lindajoohansson


Ovido - Quiz & Flashcards