Alla inlägg under november 2012

Av Linda Johansson - 16 november 2012 19:25

Godkväll ! Jag bestämde mej för att vara hemma med Nea ikväll ! Jag är nöjd med mitt beslut ! Nu myser vi ner oss i soffan hos mamma & pappa ! Hörs imorgon !

Av Linda Johansson - 16 november 2012 08:34

Godmorgon !


Hoppas att ni har sovit gott , det har vi gjort ... jag och Nea somnade på soffan igår kväll strax efter 20.00 båda var väl väldigt trött , vaknade inatt nångång och märkte att vi somnat av ... så jag väckte Nea och följde med henne till sin säng och jag själv kröp ner men somnade inte på en gång utan jag låg och kikade lite på telefonen inann jag slockande ... så idag är iaf jag utvilad och tänkte ta den där jävla städningen idag som jag inte gjorde igår för det kom annat ivägen ! Tänkte bara slänga in ett inlägg innan jag sätter igång ... får avbryta och hämta Nea kl 12.00 i skolan och fortsätta igen när jag kommer hem , vill ha tädningen klar tills ikväll då vill jag hitta på något annat ... jag stå inför valet och kvalet om jag ska dricka lite vin med svägerskan ikväll eller om jag ska vara hemma med Nea och kolla på X-factor , men samtidigt så vet jag att hon ville sova hos mamma & pappa inatt och ha lite myskväll ... mamma köpte lite godis igår som Nea fick välja ut som hon ska ha hos dom ikväll så jag kan knappast säga ifrån nu när dom redan bestämt att hon ska sova där ! Så det visar sig hur det blir för mej ikväll ... just nu är jag mest sugen på att vara hemma med Nea ikväll och bara njuta av helgen och ledigheten!  Hoppas att ni får en bra dag / kväll måste sätta igång med städningen nu om jag ska hinna bli klar !


Hörs senare !

Av Linda Johansson - 15 november 2012 09:54

Godmorgon !


Vilket härligt väder , solen kikar fram till och från och det verkar vara skönt ute så jag tar mej en promenad ner på stan idagför lite körning med trafikskolan för andra gången ! Hoppas att det går bättre idag när jag har fått känna hur bilen fungerar men självklart är jag nervös , det är inte som att åka med pappa kan man ju säga :-) men det säger ju sig självt , men han jag kör med från körskolan är bra som jag skrivit förut väldigt lung och det smittar av sig istället för att sitta och köra med någon som är stressad då blir man stressad själv och allt blir fel det har hänt mej många gånger kan jag säga och då kan jag inte koncentrera mej på det jag gör utan det blir enbart skit av allting ! Därför är han väldigt bra ! Så jag ska köra idag kl 11.00 sen ska jag hem och försöka städa av här hemma som jag nämde igår kväll ! Snart helg och det ska bli skönt att få lite sovmorgon känner jag , tror Nea kände lika dant i morse ... hon gick upp när klockan hade ringt och jag var ute och rökte , då var hon vaken och hade gått på toa men sen gick hon och la sig lite snabbt igen och sa att klockan bara var 05.00 på morgonen och hon ville sova lite till ... antar att hon kollade fel på klockan och eftersom att det är mörkt när man kliver upp så kan man lätt bli lurad och tro att klockan är mindre än vad den igentligen är ! Så bara imorgon kvar sen får vi sova ut lite på morgonen ! Lär berätta att Nea sov hela natten i sin säng inatt ... och gissa om hon hade en glad mamma när hon klev upp imorse , jag berömde henne och sa att jag var jätte glad och tyckte att hon varit så duktig ... så får se om hon sover hela natten i sin säng inatt också ! Det kanske har haft effekt på det jag har förklarat för henne att hon är så stor nu att hon kan sova i sin säng och att hon ser mej så jätte bra om hon skulle vakna på natten och sätta sig upp i sin säng då ser hon mej i min säng så pass nära är vi varandra ! Så hon var jätte duktig !


Känner mej ganska trött , men jag blir väl piggare när jag tar en promenad ner mot stan med hörlurarna i öronen det är ett måste , jag måste lyssna på musik om jag ska gå någonstans ! Hoppas att det inte blåser ute bara mina ögon är väldigt känsliga mit både vind och stark sol ... då är det som att öppna en kran och det bara rinner och sminket smetas ut och jag ser ut som ett spöke när jag kommer fram dit jag ska och kollar i spegeln ... det är mindre kul ! Jobbigt att ha känsliga ögon när man sminkar sig varje dag :-) Nej , nu ska jag göra det sista som ska göras innan jag ska traska ner mot stan ... hoppas att ni får en fin dag vad ni nu än ska göra !


Hörs av senare Puss & Kram !

Av Linda Johansson - 14 november 2012 16:18

Tänkte slänga in ett roligare inlägg speciellt åt er som tycker om att läsa min blogg , ni vill nog inte läsa om min bitterhet mot folk som gjort mej irriterad :-)


Klockan är bara 16.19 och det är redan mörkt ute ! Hur roligt är det liksom ? Det känns som om att man lever i ett ständigt mörker nu för tiden ... Men det blir väl ljusare när snön kommer det brukar det bli !

Tjejerna är inne i Neas rum och leker för fullt , jag har lite små tråkigt faktiskt ... så jag passar på att slänga in ett till inlägg som sagt ett lite trevligare inlägg den här gången ! När lill Johanna åkt hem ska jag börja med maten så vi får någonting i magen sen ska Nea ta en dusch för hon är väldigt lortig nu kan jag lungt säga :-) sen är det en massa bra TV pogram resten av kvällen som jag tänkte att jag och Nea skulle varva ner till , ja om hon vill om hon inte vill kolla på barnpogram då så klart !


19.00 - Djuraktuen

19.30 - Sjukhuset

20.00 - SOS Sommar (då ligger Nea i sängen)

21.00 -  Stalkers


Sen efter det så är det tack och godnatt för mej också ... klockan ringer som vanligt 06.30 imorgon ! Knata iväg med Nea till skolan till 08.00 hem göra mej klar och traska ner på stan för att för andra gången köra med körskolan kl 11.00 vi ska öva på att backa och start i backe som jag nämde sist ... så lite nervös är jag väl men läraren är bra , lugn och erfaren så det kommer att gå bra ... Jag satte upp Nea i skolan till 13.30 för det ingår ju i min utbildning körkortet också så det gick bra att få ha henne på fritids tills jag har kört klart så man slipper tänka på det ! Och när jag hämtat henne ska vi åka hem och jag ska ta en riktig städdag tänkte jag , jag ska resa ur min garderob på kläder jag har så otroligt mycket kläder så jag får knappt plats ... kläder som bara ligger eller hänger som jag inte andvänder som tar plats ... så jag ska rensa det och gå ner med det i förrådet i källaren och samtidigt leta efter min vita vinterjacka , bestämde mej för att den får duga ett år till den var så pass dyr så det är onödigt att låta den ligga och möggla ! Och så klart det gamla vanliga damma , dammsuga & torka golven ! Så imorgon blir det fullt upp så det gäller att lägga sig i tid så man inte är allt för trött när allt ska göras ... Tänkte ta städningen imorgon för jag vill ha den gjord till helgen så man kan njuta av att man är ledig och inga måsten det är det bästa med helg och då vill man inte stå och städa direkt !


Nu ska jag försöka roa mej med lite annat men ni fick lite att läsa iaf ! Hörs imorgon !

Av Linda Johansson - 14 november 2012 14:39

Gråmulen höst dag !


Brr ! Jag fryser till och med innomhus , det är inte alls skönt idag ! Eller det var det tidigare imorse när jag gick iväg med Nea till skolan men under dagen verkar det ha blivit kyligare ... Så jag sitter inne i värmen passar på och bloggar lite och små kikar TV på medans Nea är ute och leker med lill Johanna hon följde med oss hem idag ! Så då vet jag att Nea har roligt ett tag och jag kan passa på och göra det jag känner för ... jag skulle igentligen behöva städa av här hemma men orken försvinner någonstans , jag är inte alls lika ordningssam nu sen när jag flyttade in då städade jag en gång i veckan iaf ! Men nu blir det allt för sällan det får jag försöka ändra på ! Tjejerna blir väl ute ett tag till skönt att Nea iaf kan gå ut och leka när hon har en kompis med sig hem det är dom enda gångerna hon går ut och leker så man får vara glad för det lilla man får !


Vill passa på och skriva ner ett par rader åt er alla som läser min blogg ... en del uppskattar min blogg en del verkar inte göra det utan bara kommer med en massa påhopp och elaka kommentarer om saker dom tror sig veta fast dom igentligen inte vet ett dugg om hur jag / vi igentligen har det ! Jag vill börja med och säga det här är MIN blogg och ingen annans , det betyder att det är jag som bestämmer vad som ska skrivas och vad som inte ska skrivas ! Jag får skriva precis vad jag vill så länge jag inte går till personangrepp på någon eller skriver väldigt olämpliga saker ! Alltså får ni som väljer att läsa min blogg bara acceptera vad jag skriver , och passar inte det så behöver ni inte läsa det är ingen som har tvingat er att läsa min blogg ... Sen kan jag säga att jag är en BRA mamma till Nea och ingen som inte känner mej ska komma och säga någonting annat ! Allt jag gör det gör jag för min och Neas skull för att vi ska ha det så bra som möjligt , visst kan jag bli trött ibland vilket jag har rätt att bli och jag kan med all säkerhet säga att alla blir trötta på sina barn ibland annars är det någonting som är fel , för barn är krävande och dom kan driva än till vansinne när dom trotsar eller testar hur långt dom kan gå innan man blir arg ! Dom som är föräldrar själv vet precis vad jag pratar om och håller säkert med fullt ut ! Man har all RÄTT att bli trött man är ingen sämre förälder för det , snarare tvärtom ! Det visar att man är mänsklig och att någonstans går gränsen ! Det betyder inte att man inte älskar sina barn , eller att man önskar att man inte hade dom ... hur kan man någonsin önska sig något sådant ? Jag älskar min dotter av hela mitt hjärta , det går inte att beskriva den kärlek jag känner för mitt barn mitt kött och blod ! Jag skulle aldrig för allt i världen önska mej någonting annat än henne i mitt liv ! Kom aldrig någonsin och påstå någonting annat ! Dom som känner mej vet att jag gör mitt bästa ... ibland är det svårt , för det är inte lätt att vara ensamståeende ! Sen att folk har åsikter om att jag tar mycket hjälp av mina föräldrar , antingen handlar det om svartsjuka eller så är ni totalt dum i huvudet , för något fel måste det vara ! Jag och mina föräldrar står varandra väldigt nära det har vi alltid gjort långt före innan Nea föddes , just för att våran familj gick igenom en svår tid tillsammans med otroligt många motgångar ! Men vi växte oss starkare och närmare varandra efter många prövningar ! Att jag har bra kontakt med mina föräldrar betyder INTE att jag inte klarar av att ta hant om mitt barn själv ! Jag har alltid tagit hant om Nea själv , jag valde att behålla henne , jag födde henne , hon är mitt barn ingen annans och mitt ansvar ! Det skulle jag aldrig lägga på någon annan ... mina föräldrar finns där för oss , för mej många gånger när jag behöver det ! Och jag är otroligt tacksam för den hjälp jag faktiskt kan få ! När man behöver hjälp ska man aldrig vara rädd att fråga om den heller vilket jag inte gör ! Jag tar tacksamt emot hjälp av mina föräldrar för jag har ingen annan att vända mej till ! Men många gånger klarar jag mej själv , det är det som jag har valt jag och ingen annan ! Och vi bor INTE hemma hos mina föräldrar , vilken idiot det nu var som påpekade det utan att veta ett SKIT om någonting som VANLIGT ! Detta gör mej väääldigt förbannad , Jag har ett eget hem och jag trivs väldigt bra här hemma ... men vi har varit mycket hemma hos mamma & pappa det tänker jag inte sticka under stolen med för jag är ärlig ! Men vi är hemma också för här har vi våra egna saker men för det så har vi en nära relation , vi har nära till stan och lekparker när vi är hos mamma & pappa ! Men det har blivit mindre besök hos mamma & pappa på senaste veckorna faktiskt ! Dom tar inte över mitt ansvar om ni tror det ! Sen att folk säger att Nea kanske borde flytta hem till sin pappa istället om jag nu är så trött på henne ... har ni allvarligt ramlat och slagit i huvudet eller blev ni tappad som liten ??? Jag skulle aldrig någonsin ge upp mitt barn , varken till hennes pappa eller någon annan ... jag och hennes pappa är precis lika bra föräldrar åt Nea fast vi är två helt olika personer och gör på helt olika sätt men vi är endå precis lika bra ... det handlar inte om det , det handlar om att VI inte kan prata med varandra

Det har ingenting med Nea alls att göra det har att göra med att vi är olika på många olika sätt och kanske inte tycker lika om vad som är viktigt och inte många gånger ! För det skulle jag aldrig någonsin låta henne flytta hem till honom på heltid ... man kämpar för sitt barn så enkelt är det ... Och jag kämpar det ska ni ha jävligt klart för er ! Det är inte lätt att vara ensamståeende och försöka klara av och hinna med allt på samma gång , men för det så skulle jag aldrig låta Nea flytta till sin pappa för att jag har mycket att göra ... herregud alla föräldrar har väl mycket att göra ibland ! Ska man ge upp sina barn för det kanske ? Allvarligt vissa är bara för patetiska måste jag säga ! Just nu är det mycket det är det ... men det blir bättre och allt som är mycket nu kommer att gynna oss väldigt mycket i framtiden ... jobb och körkort ! Men jag är ingen sämre mamma för att jag har mycket att göra och ont om tid ! Jag vet att jag är en bra mamma och gör allt vad jag kan för min dotter och skulle inte göra något annat heller ... nu vet ni det ! Så kom inte med era idiot kommentarer om att jag verkar vara en olämplig mamma ! Har ni något att säga mej så säg det gärna öga mot öga istället för att sitta bakom en skärm och tycka en massa skit !


Oj det var skönt att spy ur mej det där fakitskt nu känns det bättre ... Det blev inte ett par rader utan en hel del hoppas ni läser det och förstår om inte annat kan ni dra åt helvete !

Av Linda Johansson - 13 november 2012 19:44

Jag var lite bitter i mitt tidigare inlägg det är jag medveten om ... men ibland så måste man få spotta ur sig lite skit för att orka fortsätta ! Och nu känns det bättre även fast det har varit lite jobbigt under dagen ! Men man får kämpa vidare vad gör man inte för sina barn liksom ? !



När jag hämtat Nea i skolan så knata vi hemåt tog det lungt ett tag innan vi knata iväg till min kusin för att dricka lite kaffe medans ungarna sprang av sig ... blev en massa prat om gamla minnen delvis ... mamma & moster kika över ett tag dom också ! Så vi har haft en trevlig kväll både jag och Nea med många goda skatt som alltid !


   


men Nea var mindre glad när vi skulle åka hem ... hon skulle minsann sova hos mamma & pappa inatt men eftersom det är skola imorgon för både mej och Nea sen att mamma & pappa jobbar så funkar inte det och det förstod inte Nea hur jag än försökte förklara för henne både jag och mamma , hon blev sur och kallade mej både det ena och det andra tills jag sa åt henne att hon skulle få gå och lägga sig på en gång när vi kom hem ... då lugna hon ner sig för hon vet att det blir så också om jag säger det , det har jag visat henne förut att jag menar allvar när jag säger det ! Så nu sitter hon snällt i soffan och kollar på film , ska snart stänga av filmen och hon ska få krypa ner i sängen ! Jag ska ta en dusch och sen ska jag också lägga mej , vart tidig morgon imorse och sen kväll igår så jag är ganska trött sen är det en ny dag imorgon så man lär väl vara pigg då också ! Jag har inte planerat morgon dagen riktigt än faktiskt ... vi får se vad det kan tänkas bli helt enkelt ... ha en fortsatt trevlig kväll , det ska vi ha !

Av Linda Johansson - 13 november 2012 08:41

Godmorgon !


Och vilken morgon sen ! Har haft en diskution med Nea imorse , man får tjata och tjata på henne och sen att hon inte ens kan gå själv till skolan när hon är så pass stor och det tar mindre än 3-4  minuter att gå och det är cykelväg hela vägen till skolan och hon är inte direkt ensam om att gå den vägen utan det är både barn vuxna och ungdomar som går eller cyklar den vägen , istället måste jag gå med henne varje morgon , tjata upp henne så jag inte  hinner göra mej klar själv och gå dom där ynka 3-4 minuterna som det tar att gå till skolan med henne sen hem hinna göra mej klar på en halvtimma och sen hinna gå till min egen skola och hinna in på lektionen när den börjar också ! Istället för att Nea går själv till skolan nu när hon ska fylla 8 år och jag hinner göra mej klar och slippa stressa på morgonen och inte hinna med frukosten ens ! Finns det någon som har nå tips på hur jag kan göra för att få henne att gå själv till skolan? jag har provat dra ner på bitarna jag går med henne första dagen följer jag med henne in till skol gåden , andra dagen fram till grinden , tredje får hon gå en bit själv osv ... men det funkar inte heller ! Jag blir tokig allvarligt snart ! Sen ett till problem att hon kommer upp och ska sova i min säng på nätterna , vilket hon har gjort i år nu , på nätterna vill man gärna få vara ifred men jag får inte det ... och jag vet inte vad jag ska göra ! Jag tycker inte att en snart 8 åring ska behöva sova med sin mamma utan då ska man vara så pass stor att man kan sova i sin egen säng hela natten ! Jag vet inte hur jag ska få henne att sova hela nätterna i sin säng , våra sängar står så pass nära varandra att om Nea sätter sig upp i sin säng så ser hon mej i min säng då kan jag tycka att det inte finns nån andledning för henne att sova med mej !

Några tips på hur jag ska göra kanske ? Sen att hon vägrar att vara ute och leka med andra barn ! Utan hon ska absolut sitta inne med mej varje dag och trycka ! Normalt så leker barn med varandra men Nea går inte ut fast hon har några kompisar som hon känner i närheten av där vi bor ! Hon vill endå inte gå ut ! Och det är också en grej som jag tycker är otroligt jobbigt att man känner att man har dåligt samvete för att hon sitter inne och inte leker med någon ! Nu tycker ni kanske att jag gnäller mycket på henne MEN det är här faktiskt väldigt stora problem för mej ... vilket ni säkert inte tycker ... barn ska kunna bli självständiga och då behöver dom få prova sig fram och med det så växer dom ... men det går inte med Nea ! Jag vet inte vad jag gör för fel ?! Om det ens är jag som orsakat det här problemet jag har mina aningar på vad det kan bero lite på också !


Så detta är något jag måste jobba på ... ! Önskar att Nea hade en pappa som man kunde prata så vi kunde hjälpas åt med det här för det kommer att bli tufft att göra det själv ! Men om det är så , så får det bli så ! För både Neas och min skull , mest för Neas så  hon känner att hon växer och får ta mer ansvar ! Så det där med att sluta röka , det kan jag total glömma ! Jag gick och köpa ciggaretter imorse när jag lämnat Nea i skolan så , så gick det med det ! Tyvärr mina vänner det får bli när det lugnat ner sig med Nea , skola , körkort !

Av Linda Johansson - 12 november 2012 21:13

Godkväll !


Tänkte passa på och slänga in ett inlägg medans det är reklam på tvn , sitter och kollar på tv3 dokumentär som har premiär ikväll , verkar vara väldigt spännande så det tänkte jag att jag skulle kolla klart på medans tvättmaskinen snurrar inne på toaletten innan jag ska krypa ner i sängen ... börjar känna mej väldigt trött så det ska bli skönt att krypa ner sen och sova ... ny dag imorgon klockan ringer 05.15 så jag hinner göra mej klar innan jag ska lämna Nea i skolan och själv knata iväg på VOMS lektion , vi ha fortfarande inte fått tillbaka svaret ifrån provet och det gör mej faktiskt lite irriterad , jag vill veta hur det gick för mej om jag måste  göra om provet eller om jag kan slappna av och lägga det åt sidan och koncentrerar mej på annat ... men men man får väl vänta tills läraren blir sugen på att rätta proven !


Nea ligger i sängen och har nog somnat nu , hon ville kolla på 112 på liv och död innan hon skulle somna så vi har legat i soffan och kollat på det och bara tagit det lungt efter dagen i skolan och så ! Imorgon har vi lite andra planer efter skolan .. det blir ett besök hos kusinen och kusinbarnen kaffe och lite skit snack ! Det ser vi fram emot båda två ! Men nu får det här räcka för ikväll pogrammet har börjat och det är så intressant att jag inte vill missa något fast man blir väldigt illa berörd ! Bloggar mer imorgon om jag orkar känner för det , tog min sista ciggarett för en liten stund sen som jag har haft i några timmar nu och rökt några bloss på åt gången ... men nu tog jag sista blosset så vi får se hur det här kommer att gå jag ska försöka iaf ! håll tummarna nu !

Presentation


♥ Störst av allt är kärleken ♥

Omröstning

Gillar du min blogg ?
 Ja ?
 Nej ?
 Den är rätt okej ?

Fråga mig

89 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lindajoohansson


Ovido - Quiz & Flashcards